Kopplingspedal fastnar halvvägs.

Hej.
Har fått problem med att kopplingspedalen stannar på halva vägen vid uppsläpp på min Z06 -07. Problemet inträffar enbart vid hård körning (bankörning), aldrig vid normal körning. Kopplingen greppar dock och när jag dragit upp den med foten fungerar den igen några gånger innan den hänger sig igen.
Har bytt oljan ett antal gånger, kör med Motul 600.
Har hört att andra råkat ut för detta vid enstaka tillfällen.
Är problemet trots allt oljan eller är det urtrampningslager, slavcylinder eller något annat?

Hälsningar
Göran
 

akracing

Member
Staff member
Det är Master cylindern som är problemet. Du kan hitta mycket info på det amerikanska forumet. Lösningen som bevisat fungerar är att byta ut mastern till en TIC master. Det är alltså inget fel på kopplingen eller slavcylindern.
 

akracing

Member
Staff member
Kan tillägga att man självklart måste sköta bytet av kopplingsvätskan vilket du verkar ha gjort. Läser du på US forumet så ser du att folk har bytt koppling, slav cylinder både en och två gånger, de har värmeisolerat slangen/röret mellan master och slav osv men det har inte hjälpt. När de till sist provat en TIC master så har problemet försvunnit. Tyvärr finns det en del svagheter i hydrauliken men GM har lärt sig till C7an för där verkar det inte vara några bekymmer än så länge.
 
Top